
Basketbol sahaları, insanlarda merak duygusunu uyandırarak yapılan bir aktivitedir. İnsanların keyfini çıkarmasının yanında fiziksel gelişmelerine de katkı sağlayacaktır. İnsanların çoğu sadece boylarının uzaması için basketbol oynaması gerektiğini savunurlar ama bunun yanında bilinmesi gereken başka bir olgu da vücut dengesini olumlu yönde etkileyen bir aktivitedir.
Peki bu aktivite için yapılan basketbol sahaları ne derece doğru uygulanmaktadır? Basketbol sahaları insanların istediği gibi mi? Basketbol sahası yapımındaki önemli noktalar nelerdir? Bu yazımızda bu soruların cevaplarını sizlere sunacağız.
Basketbol sahası yapımında işlemler dikkatli ve uygulanması gerekenler özenli yapılmalıdır. Bunun yanında yapılan sahanın ölçüler için de uygun olması oyuncuları mutlu eden bir unsur olacaktır.
İlk olarak yapılacak sahanın konumu güzel ve göz önünde olmalıdır. Yani insanlar rahat bir şekilde ulaşım sağlamalıdır, bu ulaşım tercih konusunda sizleri üst sıralara taşıyacaktır. Sizlerde tercih edilmek için ilk olarak bu uygulamaya dikkat edin.
Altyapı işlemleri için konumunuzu belirlediğiniz basketbol sahasının hatıl işlemi yapılır. Hatıl işlemleri kapalı veya açık basketbol sahası için önem teşkil eden bir uygulamadır. bu uygulamada beton dökülürken gerekli kalınlıklarda borular da yerleştirilir. Borular sahada biriken sıvı etkenlerin dışarı atımı içindir. Kapalı sahalar için ise uygulanacak zeminin tam anlamıyla olumluluk göstermesi için önemlidir. Zemine 2 nolu mıcır konularak devam edilir. Mıcır saha zemininin düz ve güzel bir görünümünü sağlayacaktır. Zemin belirli bir şekil aldıktan sonra, çelik hasır donatlı BS20 hazır beton dökülür. Yapılan bu işlem aynı zamanda hava şartlarından olumsuz etkilenmeyi önlemek içindir.
Altyapı işlemlerinin ardından, beton hatıla ankre edilen boru üzerine dikey demir borular yerleştirilip kaynak yardımıyla monte edilmelidir. Köşelerle kısa kenarlara taşıyıcı ve sistemin dayanıklılığını arttırmak için diyagonal borular kaynaklanmalıdır. Yapılan bu işlemin ardından aydınlatma direkleri merdivenli sistemle montaj yapılmalıdır.
İnsanlar paslanmış veya güzel görünmeyen bir alanda bulunmayı istemezler bu yüzden pas önleyici koruyucu sentetik reçineli metal antipas boyalardan kullanmalısınız. Basketbol sahası yapımında dikkat edilmesi gereken olaylardan birisi de tel örgülerin gergin ve dayanıklı olmasıdır. Tel örgülerin hepsi gerdirilip bağlantıları yapılmalıdır, hatta daha sonrasında bütün saha 5mm çelik halatlar yardımı ile gerdirilerek klemenslerle sabitlenir. Bu işlemde ise insanların sıkça dert yandığı yetersiz aydınlatmalara geçilir. Aydınlatmalar projektörler ile yapılmalıdır, projektörler basketbol sahasına olumlu bir görünüş sunacaktır.
Sizlerde basketbol sahası yapımı hakkında daha çok bilgi edinmek isterseniz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. https://www.integralspor.com.tr/basketbol-sahasi-yapimi/